17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul de interne spune că a depus o serie de amendamente care rezolva inechităţile salariale ale poliţiştilor

Ministrul de interne spune că a depus o serie de amendamente care rezolva inechităţile salariale ale poliţiştilor

Ministrul de Interne, Carmen Dan, susţine că a depus o serie de amendamente pentru a rezolva inechităţile salariale ale poliţiştilor, informează HotNews.ro. Amendamentele ar fi fost depuse după discuţii cu reprezentanţii sindicatelor din poliţie, care au protestat joi în faţa Minsterului de Interne şi a Guvernului. Carmen Dan mai susţine că efortul bugetar ar fi de 13 milioane de lei lunar.

Această a mai afirmat că va fi devansat şi termenul de acordare a cuantumului salariului de merit, astfel încât să fie acordat în luna aprilie, nu în luna august, cum era până în prezent. O altă propunere vizează eliminarea discrepanţelor salariale înregistrate între medicii militari, poliţişti, pe de-o parte, şi medicii civili, pe de altă parte.

Agenţii de poliţie au protestat, joi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, cerând majorarea salarilor, eliminarea diferenţelor mari de salarizare dintre agenţi şi ofiţeri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, şi nu la cel de din 2009, precum şi modificarea unor prevederi privind programul de lucru şi repausul săptămânal al poliţiştilor. Ulterior, polistii protestatari au ajuns în Piaţa Victoriei, unde au scandat „Hoţii, hoţii” şi „Ruşine să va fie!”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS