14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziţii la persoane bănuite de braconaj

Percheziţii la persoane bănuite de braconaj

În această dimineață, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliției Române descind la sediile unor societăți comerciale și locuințele mai multor persoane bănuite de braconaj arheologic.

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie–Secţia de urmărire penală şi criminalistică, efectuează 11 percheziţii, pe raza judeţului Hunedoara, la persoane bănuite de braconaj arheologic, precum și la sediile și punctele de lucru ale societăților comerciale deținute de acestea.
Din probatoriul administrat până în prezent au rezultat indicii că, în perioada 2013–2015, mai multe persoane din județul Hunedoara ar fi desfășurat activități de braconaj arheologic în Munții Orăștie (zona Sarmizegetusa Regia).
Cei în cauză nu ar fi respectat legislația în domeniu în sensul că ar fi utilizat detectoare de metale în zonele cu patrimoniu arheologic, fără o autorizare prealabilă.
În activitatea ilicită, aceștia ar fi beneficiat de sprijinul unui agent de poliţie, care nu ar fi respectat îndatoririle de serviciu.
În cauză vor fi puse în executare 15 mandate de aducere.
Acțiunea beneficiază de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție „Vlad Țepeș” a Jandarmeriei Române.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS