6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Transporturilor a trimis Corpul de Control la Compania de Drumuri pentru a verifica legalitatea unor contracte

Ministrul Transporturilor a trimis Corpul de Control la Compania de Drumuri pentru a verifica legalitatea unor contracte

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a trimis Corpul de Control la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR pentru a verifica legalitatea mai multor contracte, anunţă MT într-un comunicat. Este vizat inclusiv Contractul de Servicii de Supervizare a Lucrărilor de Construcţie a Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea – Graniţa România / Ungaria nr. 2562 încheiat între CNADNR și J.V. Egis Route-Scetauroute/Egis International.

Contractul de Servicii de Supervizare a Lucrărilor de Construcţie a autostrăzii a fost încheiat în data de 31.08.2004 cu J.V. Egis Route-Scetauroute/Egis International, prin procedură de licitaţie deschisă. „Obiectul Contractului îl constituie supervizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie a Autostrăzii Braşov – Tg. Mureș – Cluj – Oradea, reprezentând 415 km, împărţiţi iniţial în 8 secţiuni. Valoarea Contractului de Supervizare, la semnare, a fost de 236.576.980,00 lei fără TVA”, se arată în comunicat.

Până în prezent s-au încheiat 8 acte adiționale la Contractul de Supervizare, astfel: în anul 2005, 2006, 2007, 2008, 2012 (2 Acte Adiționale), 2014 și 2016. Dintre acestea, 5 au avut ca obiect modificarea graficului de prestare a serviciilor în corelare cu termenele de execuție a lucrărilor pe șantier.

Ministerul Transporturilor precizează că „plățile efectuate de către CNAIR SA către Prestator reprezintă doar contravaloarea serviciilor realizate de acesta pentru contracte de lucrări aferente unui număr de 133 km”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS