6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspecţia Judiciară: 4 procurori şi 12 judecători, sancţionaţi disciplinar în 2016

Inspecţia Judiciară: 4 procurori şi 12 judecători, sancţionaţi disciplinar în 2016

Patru procurori şi 12 judecători au fost sancţionaţi disciplinar în cursul anului trecut, în cazul a doi judecători sancţiunea fiind de excludere din magistratură, se arată în raportul de activitate pe 2016 prezentat joi de Inspecţia Judiciară (IJ), potrivit HotNews.ro.

Potrivit raportului, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a soluţionat 17 acţiuni disciplinare privind judecători pentru 23 de fapte, dintre care 15 au fost sancţionate şi opt respinse.
„Analitic, pentru patru abateri a fost aplicată sancţiunea avertismentului, în trei cazuri diminuarea indemnizaţiei lunare brute, în trei situaţii suspendarea din funcţie şi în două cazuri excluderea din magistratură. Acţiunile disciplinare pentru opt abateri au fost respinse”, se arată în raport.

De asemenea, CSM a soluţionat anul trecut cinci acţiuni disciplinare privind procurori pentru 11 abateri, cinci fiind sancţionate şi şase respinse.  Conform aceleiaşi surse, cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor din motive imputabile, precum şi pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS