6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFiul lui Bercea Mondial, condamnat definitiv la 9 ani închisoare pentru șantajarea lui Mircea Băsescu

Fiul lui Bercea Mondial, condamnat definitiv la 9 ani închisoare pentru șantajarea lui Mircea Băsescu

Florin Anghel, fiul interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel București la 9 ani, 3 luni și 20 de zile închisoare pentru șantajarea lui Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, informează Agerpres.

În același dosar, Marius Constantin (ginerele lui Bercea) a fost condamnat la 3 ani și 310 zile închisoare cu executare, fiindu-i revocată eliberarea condiționată; Izaura Anghel (fiica lui Bercea) a primit 2 ani, 5 luni și 10 zile închisoare cu suspendare, sub supraveghere, ea fiind obligată să presteze 90 de zile muncă în folosul comunității; Ion Grinică Anghel (fiul lui Bercea) a primit o măsură educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o durată de 6 luni.

De asemenea, Fănica Anghel (soția lui Bercea) a fost condamnată la 2 ani și o lună cu suspendare sub supraveghere și 90 de zile muncă în folosul comunității.

Pedepsele date de Curtea de Apel București sunt mai mici decât cele aplicate în octombrie 2015 de Tribunalul Constanța: Florin Anghel — 12 ani, 11 luni și 20 de zile; Marius Constantin — 4 ani și 6 luni cu executare, Fănica Anghel — 3 ani și 9 luni, Izaura Anghel — 4 ani și 5 luni cu executare.

De asemenea, Curtea de Apel București a redus cuantumul sumelor la care inculpații au fost obligați la despăgubiri civile către Mircea Băsescu: Florin Anghel — 1.500 de euro, Izaura Anghel — 500 de euro, Marius Constantin — 300 de euro, Grinică Ion Anghel — 200 de euro. Tribunalul Constanța stabilise la 7.000 de euro cuantumul acestor despăgubiri.

Decizia este definitivă.

În iunie 2014, membrii familiei lui Bercea Mondial au fost trimiși în judecată, după ce l-au amenințat pe Mircea Băsescu pentru a le returna o sumă de bani pe care pretindeau că i-au dat-o pentru ca fratele fostului președinte să intervină pe lângă magistrați. În rechizitoriul trimis în instanță se arată că Mircea Băsescu a înregistrat cu telefonul mobil o convorbire purtată în data de 1 noiembrie 2013 cu Florin Anghel, fiul lui Bercea, în cadrul căreia este amenințat cu moartea.

Într-un proces separat, Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv la patru ani închisoare cu executare pentru trafic de influență, el fiind găsit vinovat pentru că a promis intervenții la judecători în schimbul sumei de 250.000 de euro, pe care a primit-o de la Florin Anghel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS