17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGreve şi proteste în întreaga lume cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii

Greve şi proteste în întreaga lume cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii

Proteste în peste 40 de state din lume au avut loc cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii pentru a atrage atenţia asupra rolului persoanelor de sex feminin în cadrul economiei globale, informează presa internaţională citată de Mediafax.

Persoanele de sex feminin din Congresul SUA au absentat miercuri de la muncă, pentru a se alătura femeilor din întreaga lume ce sunt în grevă de Ziua Internaţională a Femeii. Această mişcare face parte din protestul supranumit ”O zi fără o femeie”, desemnat să sublinieze importanţa femeilor în câmpul de muncă al Statelor Unite.

O serie de şcoli din anumite regiuni au fost nevoite să-şi suspende activitatea după ce angajatele de sex feminin au absentat de la locul de muncă .

Ziua Internaţională a Femeii, eveniment anual recunoscut de ONU, a evoluat din cadrul unei mişcări muncitoreşti, ce-şi are rădăcinile în proteste din 1908.

Miercuri, mii de femei din SUA nu au fost la muncă, nu au cheltuit, pentru a demonstra forţa lor economică şi impactul asupra societăţii.

În Polonia, femeile au participat la demonstraţii şi marşuri pentru a solicita protecţia în faţa violenţei, drepturi egale şi respect.

În Germania, compania aeriană Lufthansa a anunţat că cele şase echipaje feminine vor zbura pentru a-şi demonstra susţinerea faţă de Ziua Internaţională a Femeii.

Guvernul Islandei a anunţat că va solicita angajatorilor să demonstreze că plăţile angajaţilor lor sunt egale indiferent de gen, etnie, sexualitate, naţionalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS