15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStatele UE nu au obligaţia de a acorda vize umanitare refugiaţilor, a decis Curtea Europeană de Justiţie

Statele UE nu au obligaţia de a acorda vize umanitare refugiaţilor, a decis Curtea Europeană de Justiţie

Curtea Europeană de Justiţie a decis că statele membre UE nu sunt obligate să acorde vize umanitare persoanelor care doresc să aplice pentru acordarea dreptului de azil, după ce un tribunal belgian a cerut Guvernului să acorde vize umanitare unei familii de refugiaţi din Siria, potrivit Mediafax.

În decizia Curţii se afirmă că acordarea permisiunii persoanelor să aleagă statul unde să doresc aplice pentru protecţie internaţională ar submina sistemul UE prin care este stabilit cum sunt gestionate cererile de azil.

Totuşi, Curtea a decis că statele membre sunt libere să acorde vize umanitare în conformitate cu propria legislaţie naţională. La începutul lunii februarie, Paolo Mengozzi, avocat general în cadrul Curţii Europeane de Justiţie, a cerut statelor membre UE să nu refuze acordarea de vize umanitare persoanelor care sunt în pericol să fie torturate sau supuse unor tratamente inumane sau degradante, potrivit site-ului postului Deutsche Welle.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS