12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSenatul nu a ales reprezentanții societății civile în CSM

Senatul nu a ales reprezentanții societății civile în CSM

Senatorii nu i-au ales, în ședința plenului de marți, pe cei doi reprezentanți ai societății civile în CSM pentru că niciunul din cei nouă candidați nu a întrunit votul majorității senatorilor prezenți.

Senatorii s-au exprimat prin vot secret pe buletine.

„Ca urmare a faptului că nu au întrunit votul majorității senatorilor prezenți, nu sunt declarați aleși ca reprezentanți ai societății civile în CSM”, se arată în raportul comisiei de numărare a voturilor.

Președintele de ședință, senatorul Niculae Bădălău, a precizat că Biroul permanent al Senatului va decide în privința procedurii care trebuie urmată.

Din cei 12 candidații înscriși (Victor Alistar, Răzvan Codru Vrabie, Antonie Popescu, Mădălina Tomescu, Marian Dragoș Rădulescu, Ion Radu Motica, Romeu Chelariu, Florin Negoiță, Virgil Melnic, Radu Cornel Andreica, Zaharia Constantin și Elena Iulia Ștefănescu), Comisia juridică a respins dosarele, ca fiind incomplete, ale lui Zaharia Constantin, Florin Negoiță, Virgil Melnic.

Ulterior Comisia juridică i-a audiat pe candidații care au îndeplinit condițiile legale pentru a putea fi aleși.

Potrivit legii, pot fi membri din partea societății civile în CSM specialiști în drept, cu o vechime de cel puțin 7 ani în activitatea juridică, se bucură de înaltă reputație profesională și morală si nu sunt membri ai vreunui partid politic.

CSM este format din 19 membri, dintre care trei sunt membri de drept — ministrul Justiției, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție și procurorul general.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS