12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Justiţiei va prezenta Guvernului un proiect de lege pentru modificarea Codurilor penale

Ministrul Justiţiei va prezenta Guvernului un proiect de lege pentru modificarea Codurilor penale

În cel mult o lună şi jumătate Ministrul Justiţiei va prezenta Guvernului un proiect de lege pentru modificarea Codurilor penale. Într-un interviu acordat la Radio Iași, aseară, Tudorel Toader spune că proiectul va fi trimis spre dezbatere în Parlament, pentru punerea în acord a legislaţiei penale cu deciziile Curţii Constituţionale.

Ministrul justiției a fost întrebat dacă va mai exista un prag în privinţa abuzului în serviciu, precum cel de 200.000 de lei existent în controversata ordonață 13, care a scos oamenii în stradă și a fost in cele din urmă abrogată. Răspunsul nu a fost unul la clar.

Cât despre grațierea și amnistia care ar putea fi folosite în noul proiect de lege, drept motiv pentru a mai elibera penitenciarele supraaglomerate, ministrul justiției, Tudorel Toader spune că și alte state au apelat la această variantă pentru că erau prea pline penitenciarele.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS