8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn deputat PSD a depus la Senat un proiect de lege prin care protestatarii sunt pedepsiţi cu închisoare

Un deputat PSD a depus la Senat un proiect de lege prin care protestatarii sunt pedepsiţi cu închisoare

Deputatul PSD, Tudor Ciuhodaru, a depus, la Senat, o propunere legislativă care prevede pedepsirea cu închisoare de la 6 luni la 3 ani întreprinderea de acţiuni împotriva persoanelor care săvârşesc acţiuni în scopul schimbării ordinii constituţionale, ori a îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, informează tvr.ro.
Acest proiect vine în contextul declaraţiilor făcute de purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, care spunea, la începutul acestei săptămâni, că protestele din Piaţa Victoriei au obstrucţionat activitatea Guvernului pentru că premierul a fost preocupat de această problema spinoasă.
Tudor Ciuhodaru susţine că este nevoie de o astfel de reglementare în Codul Penal pentru că trebuie să împiedice acţiunile extremiste.
Elena Calistru, preşedintele Funky Citizens, atrage atenţia că acel articol 396 din noul Cod Penal are deja la alineatul 2 un articol similar cu cel propus în acest proiect de lege, cu singura diferenţă că dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS