6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Mediului nu va înlocui timbrul de mediu cu altă taxă, ci cu "vignete care vor avea un cost redus"

Ministerul Mediului nu va înlocui timbrul de mediu cu altă taxă, ci cu „vignete care vor avea un cost redus”

Timbrul de mediu desfiinţat la 1 februarie nu va fi înlocuit de o altă taxă, ci se vor introduce vignete care vor avea un cost redus şi vor ţine cont de cât poluează maşina, a spus vineri, ministrul Mediului, Daniel Constantin, citat de HotNews.ro. El a adăugat că va fi decizia autorităţilor locale dacă aleg sau nu să introducă o taxă pentru accesul maşinilor în oraş şi tot aceste autorităţi vor face zonarea în funcţie de care se va aplică taxa.

„Am vrea să degrevăm populaţia de ceea ce înseamnă taxe şi impozite. Nu vom înlocui taxa de timbru pe care am avut-o cu altă taxa, ci cu un concept pe care începem să-l introducem gradual. În perioada mediat următoare noi vom pregăti legislaţia pentru a introduce acel certificat de calitate a aerului, acele vignete de care s-a vorbit în această perioada, vignete care vor avea un cost redus”, a spus ministrul Mediului, după o şedinţa a coaliţiei de guvernare.

Daniel Constantin a precizat că acele vignete vor fi o analiză a autoturismelor care vor circulă, în funcţie de gradul de poluare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS