5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGazprom se așteaptă anul acesta la o creștere cu 5% a cererii de gaze naturale în Europa

Gazprom se așteaptă anul acesta la o creștere cu 5% a cererii de gaze naturale în Europa

Apetitul Europei pentru gazele naturale va duce la o renaștere a cererii, deoarece în depozite combustibilul este la cel mai scăzut nivel din 2013, susțin oficialii grupului rus Gazprom, citati de Bloomberg şi Agerpres. În 2017, cererea pentru gaze naturale a Europei va fi probabil la același nivel sau va depăși creșterea de anul trecut, deoarece regiunea trebuie să-și aprovizioneze depozitele, consideră Gazprom.

O estimare precaută a celui mai mare producător mondial de gaze naturale indică anul acesta o creștere de aproximativ 5% a cererii de gaze naturale în Europa, a afirmat Alexander Medvedev, adjunctul directorului general al grupului rus, într-un interviu acordat la Hong Kong. Acesta a dat asigurări că în 2017 livrările de gaze în Europa nu vor fi mai reduse decât în 2016.

Conform estimărilor Gazprom, consumul de gaze în Europa a urcat anul trecut cu 4,8%, în timp ce, potrivit datelor Agenției Internaționale a Energiei (IEA), producția în regiune înregistrează un declin de 27% în perioada 2014 — 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS