6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Un bărbat căzut pe stradă a fost salvat de șeful Postului de Poliție Plenița

Dolj: Un bărbat căzut pe stradă a fost salvat de șeful Postului de Poliție Plenița


Un bărbat cu probleme medicale care căzuse pe stradă şi nu se mai putea ridica a fost salvat de șeful Postului de Poliție Plenița. Astfel, potrivit unui comunicat al IPJ Dolj transmis vineri presei, în data de 25 februarie, în timp ce executa serviciul de patrulare în comuna Plenița, județul Dolj, agentul șef adjunct Gheorghe Bongiu, șeful Postului de Poliție Plenița, a văzut, căzut pe partea carosabilă, un bărbat care acuza probleme de sănătate.

Fără ezitare, polițistul a oprit autospeciala, a coborât din autoturismul de serviciu și, în urma discuțiilor purtate cu bătrânul, acesta i-a spus că se simte rău, acest lucru fiind vizibil din faptul că bărbatul nu se putea ține pe picioare.

„Imediat colegul nostru l-a ajutat pe doljean și l-a condus de urgență la cea mai apropiată unitate medicală, unde i-a fost acordat primul ajutor. Astfel, viața acestuia a fost salvată, ulterior polițistul aflând că bărbatul de 54 de ani avea o semipareză pe partea stângă, fiindu-i astfel imposibil să se repună singur pe picioare. Suntem mândri de prezența de spirit a colegului nostru, care s-a dovedit a fi omul potrivit la locul potrivit. Pe de altă parte, suntem convinși că oricare alt polițist ar fi procedat la fel dacă s-ar fi aflat în situația colegului nostru”, se arată în comunicatul IPJ Dolj.

Conducerea inspectoratului a fost informată imediat despre acest eveniment, iar șeful I.P.J. Dolj – comisar șef de poliție Dr. Constantin Nicolescu i-a adresat agentului șef adjunct de poliție Gheorghe Bongiu felicitări și mulțumiri pentru modul cum s-a implicat în salvarea vieții bărbatului respectiv.

Polițistul de 33 de ani își desfășoară activitatea în cadrul Postului de Poliție Plenița încă din anul 2013, acesta fiind absolvent al Școlii de Agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina – promoția 2009. De la absolvirea cursurilor Școlii de Poliție și până în prezent acesta a lucrat doar în mediul rural, o perioadă fiind repartizat la Postul de Poliție Grădinari din județul Caraș – Severin.

IPJ Dolj face un apel pe această cale către toți cetățenii care observă un seamăn al nostru care are nevoie de ajutor, să anunțe de îndată autoritățile competente să intervină și, pe cât posibil, să acorde un minim prim-ajutor cetățenilor cu probleme până la sosirea autorităților.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS