6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlte cinci persoane implicate în violențele din Piața Victoriei, arestate preventiv

Alte cinci persoane implicate în violențele din Piața Victoriei, arestate preventiv

Tribunalul București a decis arestarea preventivă a cinci persoane pentru violențele din Piața Victoriei din noaptea de 1 spre 2 februarie, informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) transmis vineri agenţiei Agerpres.

Judecătorii au admis, joi, contestația procurorilor la decizia prin care Ionuț-Cristian Dinu, Andrei-Lucian Dumitrescu, Răzvan-Marian Radu, Alexandru Marius Bocșu și Daniel-Ionuț Ion au fost lăsați în libertate de Judecătoria Sectorului 1, care a impus instituirea controlului judiciar pentru aceștia.

”La data 24 februarie 2017, în urma propunerii de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, Judecătoria Sectorului 1 a admis în parte propunerea, în sensul că a dispus arestarea preventivă pentru un inculpat și plasarea sub control judiciar pentru ceilalți cinci. În urma contestației formulate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, ieri, 2.03.2017, Tribunalul București a emis mandate de arestare preventivă pentru toți cei cinci inculpați. Inculpații au fost depistați de către Serviciul Investigații Criminale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în acest moment fiind încarcerați”, arată sursa citată.

Judecătoria Sectorului 1 a decis, pe 24 februarie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Alexandru-George Timinschi pentru complicitate la ultraj, ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, după violențele din Piața Victoriei din noaptea de 1 spre 2 februarie.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus, prin ordonanța din data de 23 februarie, punerea în mișcare a acțiunii penale față de:

* Ionuț-Cristian Dinu, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice;
* Andrei-Lucian Dumitrescu, pentru complicitate la ultraj;
* Radu Răzvan-Marian, pentru complicitate la ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice;
* Alexandru Marius Bocșu, pentru complicitate la ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice;
* Daniel-Ionuț Ion, pentru complicitate la ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice
* Alexandru-George Timinschi, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la ultraj, ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Mai sunt cercetați Nicolae Bogdan Dobre — pentru complicitate la ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice; Călin Mihai — pentru instigare publică și Marius Jijie — pentru ultraj contra bunelor moravuri.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că, în noaptea de 1 spre 2 februarie, în timp ce se aflau în Piața Victoriei, în contextul în care în zona respectivă avea loc o manifestație cu caracter pașnic, la care participau aproximativ 100.000 de persoane, inculpații s-au manifestat violent, aruncând cu diverse obiecte contondente (sticle, bucăți de gheață, containere) în jandarmii aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pentru asigurarea ordinii în timpul protestului.

„Prin acțiunile lor violente, inculpații au tulburat ordinea și liniștea publică. De asemenea, unul dintre inculpați a expus un banner pe care era inscripționat un mesaj prin care îndemna publicul, în scris, să săvârșească infracțiuni, iar un altul a săvârșit acte de exhibiționism în mijlocul mulțimii, având o atitudine obscenă la adresa jandarmilor”, se arată într-un comunicat al PJS1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS