14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOpt sirieni ascunşi într-un microbuz, depistaţi la frontiera Calafat

Opt sirieni ascunşi într-un microbuz, depistaţi la frontiera Calafat

Opt cetăţeni sirieni, care intenţionau între ilegal în România ascunşi într-un microbuz încărcat cu peleţi şi brichete pentru a ajunge în Germania, au fost depistaţi sâmbătădimineaţă de poliţiştii de frontiera de la Calafat, informează Agerpres citând un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit sursei citate, cei opt sirieni se aflau într-un microbuz, care transporta peleţi şi brichete în Germania, condus de un cetăţean bulgar. Şoferul era însoţit de un conaţional, informează Hotnews.

IGPF precizează echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, descoperind un compartiment confecţionat artizanal din pal melaminat, în care se aflau ascunse opt persoane de sex masculin de origine afro-asiatică.

La cercetările preliminare s-a stabilit persoanele găsite sunt cetăţeni sirieni – cinci adulţi şi trei minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani, mai arată sursă citată. Aceştia au declarat au fost ascunşi în spaţiul special amenajat în Sofia şi intenţionau ajungă în Germania, după ce au plătit suma de 16.000 de euro, scrie Hotnews.

IGPF mai menţionează , potrivit protocolului românobulgar, cetăţenii bulgari, mijlocul de transport şi cei opt migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS