6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisie a Ministerului Agriculturii pentru depistarea eventualului dublu standard de calitate a produselor vest-europene

Comisie a Ministerului Agriculturii pentru depistarea eventualului dublu standard de calitate a produselor vest-europene

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat vineri constituirea unui colectiv comun de muncă format din reprezentanți din minister, Autoritatea Națională Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și din Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) care să aibă ca rol depistarea eventualului dublu standard în privința calității alimentelor produse în Vestul Europei, informează b1.ro.

„Am început astăzi, am discutat cu colegii de la ANPC, ANSVSA să vedem cum, concret, depistăm, dacă este cazul, situația dublului standard. Aici trebuie să fim, pe de o parte, și echilibrați în afirmații și extrem de atenți la ce se întâmplă pe piață. Motiv pentru care astăzi, un colectiv de la Ministerul Agriculturii, ANSVSA și ANPC își stabilesc modul de lucru concret pentru a depista dacă există o astfel de situație în România. Până atunci ne rezervăm dreptul să ne organizăm, să analizăm și, în condițiile în care găsim situații în realitate, le vom anunța”, a anunțat Petre Daea, într-o conferință de presă susținută la Târgu Mureș.

Această declarație vine în contextul în care Cehia a criticat puternic săptămâna această faptul că în Est sunt exportate produse de o calitată scăzută în timp ce în Vest sub același brand produsele au o calitate superioară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS