21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate"Ziua Porţilor Deschise" pentru clasa pregătitoare

„Ziua Porţilor Deschise” pentru clasa pregătitoare

Unităţile de învăţământ care fac înscrieri pentru clasa pregătitoare organizează, începând de astăzi şi până pe 2 martie, „Ziua porţilor deschise” când părinţii şi copiii vor putea vizita spaţiile şcolare şi vor putea discuta cu cadrele didactice, potrivit Ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale nr. 3247/14.02.2017.
Tot în această perioada, în unităţile de învăţământ preşcolar se organizează întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2017 – 2018, în învăţământul primar.

Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2015-2016

22 februarie – 14 martie

Realizarea evaluării nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor pentru care Metodologia prevede această evaluare. Comunicarea rezultatului evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, în scris, părintelui care a solicitat evaluarea.

27 februarie – 16 martie 2017

Completarea de către părinţi, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, a cererilor tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care se solicită înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul 8:00 – 18:00 (luni – vineri) , respectiv 9:00 – 13:00 (sâmbătă).
Depunerea şi validarea cererilor-tip de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoală specială.

16 martie 2017

Transmiterea de către centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională / Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională a procesului-verbal în care este înscris rezultatul evaluării dezvoltării psihosomatice a copiilor din judeţ / municipiul Bucureşti, către comisia judeţeană / a municipiului Bucureşti de înscriere a copiilor în învăţământul primar (comisia judeţeană / a municipiului Bucureşti)

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare

17 martie 2017

Procesarea, de către comisia naţională de înscriere a copiilor în învăţământul primar (Comisia naţională), a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoală de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

18 – 21 martie 2017

Procesarea, la nivelul unităţilor de învăţământ, pe baza informaţiilor din cererile-tip de înscriere şi din documentele depuse de părinţi, a cererilor părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoală de circumscripţie, pe locurile rămase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de înscriere din unităţile de învăţământ, prin aplicarea criteriilor generale şi specifice de departajare şi validarea de către consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ a listei candidaţilor admişi în această faza.
Marcarea, în aplicaţia informatică, a cererilor – tip de înscriere pentru candidaţii admişi în această faza.

22 martie 2017

Procesarea de către Comisia naţională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoală de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoală de circumscripţie, dar nu au fost admişi din lipsa de locuri şi care au exprimat în această faza opţiunea pentru înscrierea în şcoală de circumscripţie.

22 – 23 martie 2017

Afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar şi al unităţilor de învăţământ a candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS