6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcea: Un bărbat a încercat să-i păcălească pe poliţiştii rutieri cu acte false

Vâlcea: Un bărbat a încercat să-i păcălească pe poliţiştii rutieri cu acte false

Un tânăr, de 29 de ani, a încercat să-i păcălească pe poliţiştii rutieri din Vâlcea prezentându-le documente false ale maşinii pe care o conducea. Astfel, potrivit unui comunicat al IPJ Vâlcea, la data de 22 februarie, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Horezu au oprit în trafic, pe drumul naţional 67, pe raza comunei Măldăreşti, un autoturism înmatriculat în Prahova, condus de R.V.M., de 29 de ani, din comuna Măldăreşti.
Cu prilejul verificării documentelor personale ale conducătorului auto şi ale autoturismului în cauză, R.V.M. a prezentat poliţiştilor certificatul de înmatriculare în conformitate cu care, inspecţia tehnică periodică era valabilă până în data de 20 iulie 2018.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că autoturismul în cauză avea inspecţia tehnică periodică expirată din 21 iulie 2016, iar certificatul şi plăcuţele de înmatriculare fuseseră reţinute de poliţişti în 28 septembrie 2016.
Certificatului de înmatriculare prezentat de conducătorul auto conţinea serii false, unele ce nu puteau fi descifrate, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare, montate pe autoturism, nu corespundeau standardelor în vigoare.
Conducătorul auto în cauză a fost sancţionat contravenţional pentru punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui autoturism fără inspecţia tehnică periodică valabilă, faţă de acesta efectuându-se cercetări sub aspectul comiterii infracţiuilo0r de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatricul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS