6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFebruarie va aduce un nou record al înmatricularilor de maşini second-hand din import

Februarie va aduce un nou record al înmatricularilor de maşini second-hand din import

Eliminarea timbrului de mediu a dat un impuls deosebit comerţului cu maşini second-hand din import, astfel că luna februarie se va termină cu cel puţin 65.000 de vehicule înmatriculate, informează HotNews.ro. Sunt judeţe în care cei care vor să inmatriculaeze o maşină nu se pot programa mai repede de a două parte a lunii aprilie, iar cei de la Registrul Auto Român spun că se confruntă cu o creştere de 60% a solicitărilor de inspecţii tehnice pentru eliberarea cărţii de identitate pentru automobilele uzate.

Datele lunare din ultimii zece ani privind înmatriculările de maşini second-hand din import arată că numai în două două luni s-a depăşit pragul de 50.000: decembrie 2008 şi martie 2009. În 2011 media lunară a fost de sub 8.000 de maşini, iar anul trecut august a fost luna de maxim, cu 31.000 unităţi.

În acest context consultarea datelor zilnice publicate de DRPCIV zi de zi ne permite să estimăm că până acum s-au înmatriculat în acesta luna cel puţin 55.000 de maşini second-hand din import, iar până la final de luna se poate ajunge la 65.000, ceea ce ar „spulberă” recordul lunar din decembrie 2008.

HotNews.ro a solicitat DRPCIV o statistică privind înmatriculările de la 1 februarie şi până în prezent, însă Direcţia a răspuns că nu deţine o astfel de statistică cumulativă şi că în prima parte a lui martie vor fi publicate cifrele complete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS