14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucureşti - pe locul 5 în lume şi cea mai aglomerată metropolă din Europa

Bucureşti – pe locul 5 în lume şi cea mai aglomerată metropolă din Europa

Bucureştiul se află pe locul 5 în lume în clasamentul celor mai aglomerate oraşe la orele de vârf, în 2016. Pierdem anual sute de ore în maşină. Şi mai îngrijorător este că nu se observă îmbunătăţiri în fluidizarea traficului, conform indexului realizat de producătorul sistemelor GPS TomTom.
Şoferii din Capitală trec printr-un trafic de coşmar, zi de zi, ca să ajungă dintr-un punct al oraşului în altul. Bucureştiul este cea mai aglomerată metropolă din Europa, iar înaintea noastră, în lume,  se mai află doar Bangkok, Ciudad de Mexico, Jakarta şi Chongqing, conform clasamentului Tom Tom. Indicele de congestie este de 50%, în creştere faţă de anul precedent cu 7 procente. Asta înseamnă că locuitorii Capitalei petrec, în medie, cu 50% mai mult timp în trafic decât dacă s-ar circula în condiţii normale, potrivit televiziunii publice.

Cea mai aglomerată zi în 2016 a fost pe data de 5 decembrie. De asemenea, anul trecut bucureştenii au petrecut în trafic cu 57 de minute pe zi în plus faţă de un trafic normal. Adică au petrecut în trafic cu 218 ore în plus pe an.
Cele mai aglomerate oraşe din lume:
1. Bangkok, Thailanda
2. Ciudad de Mexico, Mexic
3. Jakarta, Indonezia
4. Chongqing, China
5. Bucureşti, România
6. Istanbul, Turcia
7. Chengdu, China
8. Rio de Janeiro, Brazilia
9. Tainan, Taiwan
10. Beijing, China

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS