15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful radioului public participă la dezbateri parlamentare fără probleme, deşi are soluţie definitivă de incompatibilitate

Şeful radioului public participă la dezbateri parlamentare fără probleme, deşi are soluţie definitivă de incompatibilitate

Preşedintele-director general al Radio România, Ovidiu Miculescu, a participat, marţi, la o dezbatere în comisia de cultură a Senatului fără să întâmpine nicio problema, deşi în urmă cu trei săptămâni Înalta Curte a decis, definitiv, că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate. El a refuzat să comenteze situaţia pentru HotNews.ro, în timp ce şeful comisiei menţionate, Lucian Romaşcanu, a făcut trimitere la proceduri birocratice în momentul când a fost întrebat cum de Miculescu e în continuare la conducerea radioului public.

În urmă cu trei săptămâni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins că nefondat recursul lui Miculescu împotriva unei sentinţe din 2014 a Curţii de Apel, ce confirmase că acesta a fost în incompatibilitate timp de doi ani, între 2010 şi 2012. Soluţia ICCJ este definitivă.

De atunci, Miculescu nu a dat niciun semn că ar intenţiona să demisioneze, condiţii în care ar reveni Parlamentului decizia de a aplică legislaţia în cazul incompatibilităţii şefului RRA. În ultimele două săptămâni, mai mulţi angajaţi ai radioului au protestat public faţă de faptul că Miculescu rămâne în funcţie.

HotNews.ro a transmis acum o săptămâna Radioului public întrebări privind situaţia lui Miculescu, dar nu a primit niciun răspuns până în acest moment.

Abordat marţi, în cadrul unor dezbateri desfăşurate la Parlament pe tema unui proiect de modificare a legislaţiei ce guvernează societăţile publice de radio şi televiziune, Miculescu a refuzat să comenteze pe această tema. El s-a rezumat să spună că „există o lege în acest sens”.

Întrebat, la rândul sau, de ce persistă actuală situaţie, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media din Senat, Lucian Romaşcanu, a invocat proceduri ce ar trebui urmate. El a spus că „noi (parlamentul – n.red.) trebuie să fim în posesia acelei decizii ANI”. Întrebat dacă, după ce va veni decizia ANI, vor solicită demisia sau îl vor demite pe Miculescu, Romaşcanu a spus: „Dacă dispozitivul deciziei ANI şi sancţiunile pe care ea le recomandă duc spre acea direcţie, sigur vom lua aceste măsuri”.

Potrivit lui Romaşcanu, „astăzi vom trimite solicitarea către ANI, iar în momentul în care vine veţi fi informaţi. Va asigur că vom aplică legea aşa cum este ea”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS