5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii din Italia protestează mâine, împotriva corupției din România

Românii din Italia protestează mâine, împotriva corupției din România

Românii din Trieste și din regiunea italiană Friuli Venezia Giulia vor organiza mâine un protest, împotriva corupției din România. Printr-un comunicat de presă, organizatorii evenimentului au precizat care este manifestul protestului anticorupție care se va organiza duminică în Diaspora, între orele 16:00-18:00. ”Încercăm să unim comunitatea româneasca prin programe culturale care s-au discutat între membrii comunității. Fiecare dintre participanți încearcă să contribuie la acest lucru. Protestăm împotriva corupției din România! Noi, românii din Trieste și din Regiunea Friuli Venezia Giulia, suntem îngrijorați în legătură cu evenimentele din țară. Vrem să se știe că, deși suntem în străinătate, ne pasă de ce se întâmplă în România, susținem lupta anti-corupției!
Noi nu uităm de unde ne tragem și unde ne-am născut și vrem ca generațiile viitoare să se bucure de o tara bună! Corupția strică tot, nu numai prezentul, ci și viitorul nostru”, se arată în comunicatul de presă transmis redacției.
Evenimentul a fost comunicat pe Facebook (https://www.facebook.com/events/2227112867514821/), conform celor communicate de organizatori.
Ei spun că a mai existat un protest în data de 05.02.2017 la care au fost prezenți circa 100 de persoane care nici nu se cunoșteau. ”Se vede ca romanul la nevoie se cunoaște. Încercam să unim comunitatea româneasca prin programe culturale care s-au discutat între membrii comunității. Fiecare dintre participanți încearcă să contribuie la acest lucru”, susțin organizatorii protestului din Trieste, Italia. Mesajul lor pentru toți românii este: ”Împreună REZISTĂM!”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS