6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA început protestul ”Craiova citește Constituția”

A început protestul ”Craiova citește Constituția”

Protest prin lectură la Craiova (Foto: Ana-Maria Predilă)
Protest prin lectură la Craiova (Foto: Ana-Maria Predilă)
Protestatarii au adus Constituția României
Protestatarii au adus Constituția României
Protest
Protest

Craiovenii au început să se adune în Piața Mihai Viteazu din centrul urbei, unde se organizează un protest inedit, pe care organizatorii l-au intitulat ”Craiova citește Constituția”. La această oră au ajuns în piață șase tineri, care și-au adus și scaune cu ei, precum și copii ale textului Constituției României. Jandarmii care asigură paza evenimentului s-au îndreptat către tinerii protestatari, în urmă cu câteva minute, I-au întrebat de ce se află acolo, după care oamenii legii s-au îndepărtat către mașina lor. Potrivit unui anunț pe Facebook postat de organizatorii evenimentului, prin acest protest inedit prin care se lecturează Constituția României, participanții la eveniment vor să atragă atenția că le pasă de situația țării, în lumina ultimelor evenimente.

Cetățenii sunt invitați să aducă cu ei textul Constituției Râmâniei, fie în format tipărit, fie pe un suport electronic, pentru a fi lecturat în Piața Mihai Viteazu din centrul Craiovei. Protestul inedit, din ciclul ”Corupția ucide”, va avea loc între orele 14:00-18:00, conform anunțului făcut de organizatori pe rețeaua de socializare Facebook. „Sâmbăta aceasta ne întâlnim să citim împreună, dar fiecare pentru el, Constituţia României. Nu dorim să pornim o dezbatere, nici să îi comentăm textul, ci doar să îl citim public pentru a le arata că ne pasă cu adevărat de esenţa problemei. Haideţi să le arătăm că rezistăm împreună, într-un mod inteligent!“ , au spus organizatorii pe rețeaua de socializare.

UPDATE: La ora 14:15 în piață se adunaseră circa 20 de personae, care s-au așezat pe scaune și au început să lectureze din Constituția României. O parte a protestatarilor au banderole albe legate la brațe pe care scrie ”REZIST”.

În jurul orei 15:00 se adunaseră aproximativ 30 de personae în Piața Mihai Viteazu din Craiova.

(Ana-Maria Predilă)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS