10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANRE a retras licenţele furnizorilor de energie Arelco Energy SRL şi Arelco Power SRL

ANRE a retras licenţele furnizorilor de energie Arelco Energy SRL şi Arelco Power SRL

Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat, joi, retragerea licenţele societăţilor ARELCO ENERGY SRL, respectiv ARELCO POWER SRL, pentru activitatea de furnizare a energiei electrice, potrivit unui comunicat de presă, citat de Hotnews.

„Prin scrisoarea înregistrată la ANRE cu nr. 5522/27.01.2017, administratorul societăţii ARELCO POWER SRL a notificat că această se află în incapacitate obiectivă de livrare a energiei electrice către consumatorii finali, date fiind condiţiile şi evoluţiile pe piaţă energiei electrice şi a solicitat că ANRE să asigure preluarea de către furnizorii de ultima instanţa a locurilor de consum ale clienţilor săi finali, prin aplicarea prevederilor din Regulamentul de preluare de către furnizorii de ultima instanţa a locurilor de consum ale clienţilor finali care nu au asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă, aprobat cu Ordinul ANRE nr. 17/2015. Societatea ARELCO POWER SRL deţine Licenţă nr. 1014 pentru activitatea de furnizare a energie electrică, acordată prin Decizia ANRE nr. 1527/10.06.2011,cu modificările ulterioare, care mai este valabilă până la dată de 16.06.2021.

Prin scrisoarea înregistrată la ANRE cu nr. 5521/27.01.2017, administratorul societăţii ARELCO ENERGY SRL a notificat că această se află în incapacitate obiectivă de livrare a energiei electrice către consumatorii finali, date fiind condiţiile şi evoluţiile pe piaţă energiei electrice şi a solicitat că ANRE să asigure preluarea de către furnizorii de ultima instanţa a locurilor de consum ale clienţilor săi finali, prin aplicarea prevederilor din acelaşi Regulament. Societatea ARELCO ENERGY SRL deţine Licenţă nr. 1811 pentru activitatea de furnizare a energie electrică, acordată prin Decizia ANRE nr. 1603/17.07.2015, cu modificările ulterioare, care mai este valabilă până la dată de 17.07.2020”, precizează ANRE.

Luând în considerare scrisorile primite la ANRE de la societăţile ARELCO POWER SRL şi ARELCO ENERGY SRL în zilele de 27 şi 30 ianuarie 2017, direcţiile generale de specialitate din cadrul ANRE au constatat că nu sunt îndeplinite condiţiile legale/contractuale pentru încetarea contractelor de furnizare încheiate de aceste societăţi cu clienţii finali, pentru a fi posibilă preluarea clienţilor finali respectivi de către furnizori de ultima instanţa.

ANRE a coonstatat incapacitatea societăţilor menţionate de a continuă activitatea de furnizare a energiei electrice la clienţii săi finali, declarată de acestea în scrisorile adresate la ANRE. De asemenea, a constatat încălcarea unor clauze din contractele de furnizare a energiei electrice încheiate de societăţile respective cu clienţii lor finali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS