9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUSR cere PSD să treacă în Parlament o lege de respingere a OUG 13

USR cere PSD să treacă în Parlament o lege de respingere a OUG 13

Nicuşor Dan afirmă, într-un comunicat de presă, că USR cere PSD să „îşi respecte angajamentul politic” şi să anuleze OUG 13 de modificare a Codului Penal şi de Procedura Penală printr-o lege de respingere în Parlament.

Potrivit HotNews.ro, Dan spune că o lege de respingere a OUG 13/2017 se poate adopta rapid.

„Fiecare zi care trece oferă unor persoane judecate pentru corupţie ocazia atacării în instanţele de contencios administrativ sau la Curtea Constituţională a OUG 14/2017 de abrogare şi sporeşte riscul reintrării în vigoare a ordonanţei care a scos sute de mii de români în stradă” afirmă acesta.

„PSD şi-a luat angajamentul politic de a elimina OUG 13, care legiferează în favoarea unui grup de politiceni judecaţi pentru corupţie, şi trebuie să renunţe la orice subterfugiu care vine împotriva acestui angajament. Şefii comisiilor juridice din Senat şi Camera Deputaţilor, Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea, amândoi parlamentari ai PSD, au adus argumente care sfidează bunul simt pentru a bloca introducerea pe ordinea de zi a OUG 13 şi respingerea acestui act normativ. Primul a propus o dezbatere amplă în jurul ordonanţei abrogate care să aibă loc cândva, în viitor, iar cel de-al doilea a inventat o decizie a CCR care ar impune abandonarea demersului de respingere a OUG 13. Legea de respingere a OUG 13/2017 se poate adopta rapid, în câteva zile. PSD a dovedit că, atunci când sunt în joc beneficii electorale, e capabil să treacă în două zile prin Parlament legile care-l interesează”, mai spune Nicuşor Dan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS