14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo în Oltenia şi la munte până la sfârşitul săptămânii viitoare

Prognoza meteo în Oltenia şi la munte până la sfârşitul săptămânii viitoare

Meteorologii anunţă că, în următoarea perioadă, în Oltenia, valorile medii ale temperaturilor maxime vor creşte de la 4…8 grade, spre 11…13 grade în a doua jumătatea a săptămânii viitoare. Valorile medii ale temperaturilor minime vor urma aceeaşi evoluţie, crescând de la -12…-10 grade la începutul primei săptămâni, spre -6…-4 grade în intervalul 15-19 februarie şi ulterior spre 0…2 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe, predominant sub formă de ploaie, va fi relativ ridicată în unele zile ale celei de-a doua săptămâni, în special în jurul datei de 20 februarie.

La munte, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața în majoritatea masivelor montane la începutul intervalului, apoi va intra într-un proces de încălzire începând cu 15 februarie. Valorile medii ale temperaturilor maxime vor crește de la 0…1 grad, până la 2…3 grade spre sfârșitul săptămânii viitoare, iar cele minime de la -8…-5
grade, până la valori medii în jur de -4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în intervalul 18 – 26 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS