15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHavrileț (ANRE): Prețul gazelor pentru populație ar putea crește cu până la 10% de la 1 aprilie

Havrileț (ANRE): Prețul gazelor pentru populație ar putea crește cu până la 10% de la 1 aprilie

Prețul gazelor ar putea crește cu până la 10% de la 1 aprilie, după ce va fi liberalizat prețul gazelor de producție internă, a declarat, miercuri, Niculae Havrileț, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

„În sectorul gazelor naturale vom avea o modificare de preț de la 1 aprilie. Vom avea și procesul de finalizare a pieței reglementate pentru gaze naturale și există posibilitatea ca în acest sector să avem o ajustare în sensul creșterii prețurilor, dar nu considerăm că ar putea să fie de 10%. Considerăm tot la nivelul câtorva procente, până în 10%, credem că nu așa de mult”, a spus Havrileț, citat de Agerpres.

Aceasta în contexul în care, în urmă cu două zile, directorul general al E.ON România, Frank Hajdinjak, a declarat că prețul gazelor pentru populație s-ar putea majora cu peste 10% de la 1 aprilie.

Potrivit lui Havrileț, scumpirea va veni ca urmare a faptului că prețul gazelor de producție internă, care acum este 60 de lei pe MWh, se va alinia cu prețurile pieței, estimate pentru 68-72 de lei pentru vara următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS