17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA cere trimiterea la Înalta Curte a părţii din contestaţia la executare a lui Dragnea privind semnatarii motivării condamnării

DNA cere trimiterea la Înalta Curte a părţii din contestaţia la executare a lui Dragnea privind semnatarii motivării condamnării

Procurorul DNA a cerut, astăzi, Tribunalului Bucureşti să trimită la instanţa supremă partea din contestaţia la executare a lui Liviu Dragnea referitoare la semnatarii motivării condamnării din dosarul „Referendumul”, judecătorul urmând să stabilească dacă admite această cerere, potrivit Hotnews.
Magistratul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a arătat că solicitarea de trimitere la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este doar pentru partea din dosar referitoare la semnatarii motivării, iar contestaţia la executare formulată de Liviu Dragnea să se judece în continuare la Tribunalul Bucureşti. Avocatul lui Dragnea a spus că oricum era motiv de amânare a judecării contestaţiei la executare, deoarece până miercuri nu a ajuns la Tribunalul Bucureşti hotărârea definitivă din dosarul „Referendumul” dată de Completul de cinci judecători de la instanţa supremă. Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti a rămas în pronunţare pe cererea DNA.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că, din ce a înţeles, în dosarul „Referendumul” a primit pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare pentru „exemplificare”, afirmând că nu este corect că oamenii să fie condamnaţi pentru exemplu, situaţii care aduc aminte de „nişte vremuri triste”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS