10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProcesul lui Liviu Dragnea: Trei inculpaţi au recunoscut acuzaţiile. Dragnea: Am cerut audierea de martori noi

Procesul lui Liviu Dragnea: Trei inculpaţi au recunoscut acuzaţiile. Dragnea: Am cerut audierea de martori noi

Adriana Botorogeanu, una dintre membrele PSD angajate fictiv la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, a depus o cerere, prin avocat, în care recunoaşte acuzaţiile DNA din procesul în care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu, scrie pe pagină sa de Facebook jurnalistul Ionel Stoica, potrivit Hotnews. Un nou termen în acest proces se judecă în această dimineaţă, la instanţa supremă. Liviu Dragnea a ajuns la sediul Înaltei Curţi, dar nu a dat declaraţii presei.
Femeia care a recunoscut acuzaţiile DNA nu se află în sala de judecată, avocatul acesteia susţinând că clientă să este grav bolnavă şi este internată în spital.

La ieşirea din sala de judecată, Liviu Dragnea a spus: „Sunt nevinovat, am cerut audierea de martori noi neaudiaţi de Parchet“.

Anisa-Niculina Stoica, cealaltă membră PSD angajată fictiv la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, a recunoscut şi ea acuzaţiile din dosar. „Am înţeles care sunt consecinţele procedurii de judecată simplificată, aşa cum a explicat preşedintele completului de judecată. Doresc să fiu judecată în această procedura, cu reducerea limitelor de pedeapsa cu o treime. Cunosc învinuirile, nu am nevoie de explicaţii suplimentare. Îmi menţin opţiunea pentru apărătorul din oficiu”.
Încă un inculpat din dosar a recunoscut acuzaţiile procurorilor: Gheorghe Nicuşor, fost şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare. El a cerut să fie judecat în procedura simplificată. „După ce m-am consultat cu avocatul meu, care mi-a explicat toate consecinţele juridice, am hotărât să fiu judecat în procedura simplificată, care presupune reducerea pedepsei. Preşedintele completului mi-a explicat încă o dată consecinţele acestei proceduri, şi insist în aplicarea acestei proceduri”, a declarat el în faţă instanţei. Această procedura implică reducerea pedepsei cu o treime.
La precedentul termen, din 31 ianuarie, procesul a fost amânat deoarece trei dintre inculpaţi nu şi-au angajat avocat. De la proces a lipsit fosta soţie a lui Dragnea, Bombonică Prodana, care a transmis prin avocat că doreşte să fie judecată în lipsa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS