13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePlen reunit al Parlamentului pentru votarea raportului de organizare a referendumului anticorupţie

Plen reunit al Parlamentului pentru votarea raportului de organizare a referendumului anticorupţie

Birourile Permanente Reunite au decis, luni, convocarea, începând cu ora 15.00, a plenului reunit care va supune votului avizul favorabil dat de comisiile juridice iniţiativei preşedintelui Iohannis de a organiza un referendum privind continuarea luptei anticorupţie. Potrivit Mediafax, comisiile juridice au făcut recomandarea ca întrebarea care va fi pusă în cadrul referendumului să respecte Constituţia, deciziile CCR şi recomandarile Comisiei de la Veneţia.
Preşedintele Comisiei juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a atras atenţia pe parcursul dezbaterii asupra efectelor pe plan internaţional ale referendumului, făcând trimitere la Convenţia Naţiunilor Unite împotriva corupţiei de la New York transpusă în legislaţie de România.
La rândul său, senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat să susţine avizul favorabil, însă, în opinia sa nu este necesar referendumul propus de preşedintele Iohannis.
În schimb, senatorul PNL Alina Gorghiu a susţinut că „ideea de cost invocată în Comisia juridică nu îşi are rostul”, afimând că a amesteca costurile cu o problemă care ţine de democraţia din România este „neserios”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS