14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎnalta Curte a respins solicitarea lui Nicuşor Constantinescu de a i se casa condamnarea la 5 ani de închisoare

Înalta Curte a respins solicitarea lui Nicuşor Constantinescu de a i se casa condamnarea la 5 ani de închisoare

Instanţa supremă a respins definitiv cererea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu de casare a deciziei de condamnare la cinci ani de închisoare primită în dosarul Centrului Militar Zonal, informează HotNews.ro. Constantinescu mai are două condamnări la închisoare (15 şi 6 ani) şi mai este judecat în patru alte dosare.

Dosarul a fost înregistrat în 9 noiembrie 2016 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care în decembrie a admis cererea de judecare a recursului în casaţie în cazul pedepsei primite de Nicuşor Constantinescu în dosarul Centrului Militar Zonal.

La primul termen de judecată, din 11 ianuarie, instanţa a respins cererea lui Nicuşor Constantinescu, formulate prin avocaţii săi, de suspendare a executării pedepsei pe durata judecării recursului. La următorul termen de judecată, din 8 februarie, recursul în casaţie a fost respins, decizia fiind definitivă.

Nicuşor Constantinescu execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsa de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu pentru că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupă, ambele fiind anulate de instanţa.

Într-un alt dosar, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat, în 29 iulie, de Curtea de Apel Bucureşti, la 15 ani de închisoare pentru abuz în serviciu, pentru că ar fi plătit 30 de milioane de lei din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa pentru plantarea de perdele forestiere şi pentru alte proiecte care nu s-au realizat. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă şi a fost contestată la instanţa supremă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS