17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurtea Constituţională discută sesizările lui Klaus Iohannis şi şefei CSM privind conflictul între puteri

Curtea Constituţională discută sesizările lui Klaus Iohannis şi şefei CSM privind conflictul între puteri

Curtea Constituţională a României va discuta astăzi cererile preşedintelui Klaus Iohannis şi şefei Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghenă, privind constatarea unui conflict între puterile statului în urmă adoptării OUG privind modificarea Codurilor penale, anunţă Agerpres. Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a declarat că, la şedinţa de astăz, a invitat părţile din dosar – Parlament, Guvern şi CSM, dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis. „Am invitat părţile. (…) L-am invitat şi pe preşedintele României, dar nu în calitate de parte, că nu e parte. (…) Am adresat o invitaţie de a participa la şedinţa şi preşedintelui. (…) Vom vedea mâine dacă vine sau nu. Noi ne-am făcut datoria să-l înştiinţăm cu privire la termenele de judecată în cazul sesizării pe care domnia să a făcut-o. Şi una similară a făcut CSM”, a afirmat marţi Dorneanu.

Săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis a sesizat CCR cu un conflict juridic de natură constituţională între Guvern, pe de o parte, şi sistemul de justiţie şi Parlament, pe de altă parte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS