16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii din străinătate, demonstraţii de solidaritate

Românii din străinătate, demonstraţii de solidaritate

Românii care au protestat în ţară au fost susţinuţi de cei plecaţi peste hotare, în zeci de oraşe din Europa, SUA, Australia şi chiar Africa. Uniţi de lupta anticorupţie şi de gustul amar al unei Românii furate ani de-a rândul, români de pretutindeni au ieşit în stradă pentru a scanda împotriva abuzurilor la care este supusă ţara. Mesajele oamenilor au fost cu atât mai emoţionante şi mai puternice cu cât mulţi dintre ei au susţinut că tocmai corupţia din România i-a determinat să plece departe de casă.
La Londra, 2.000 de oameni, peste 1.500 la Bruxelles şi câteva sute adunaţi în oraşe importante din Germania, Italia, Franţa, Spania, Olanda, Ungaria. Cu toţii au spus „NU corupţiei“ şi le-au transmis oamenilor de acasă că îi susţin. Deciziile luate de guvernul Grindeanu au provocat nelinişte în oraşe precum Londra, Birmingham, Frankfurt, München, Budapesta, Stüttgart, Berlin, Bruxelles, Strasbourg, Paris, Amsterdam, Helsinki, Roma, Milano, Verona, Bordeaux, Montpellier, Nantes, Aarhus, Arezzo, Leeds, Zaragoza, Ibiza, Brno, Toronto, Chicago, Seattle, Vancouver și Montreal. Nici vecinii bulgari nu au rămas indiferenţi şi au organizat un protest de susţinere pentru românii aflaţi în stradă. Câteva sute de locuitori din Sofia s-au adunat în faţa Ambasadei României şi au cerut continuarea luptei anticorupţie în România şi în Bulgaria.

Proteste în Japonia, Australia şi Africa de Sud

Glasul solidarităţii s-a auzit şi la aproape 9.000 de kilometri distanţă de ţară. Românii aflaţi în Japonia au susţinut şi ei cauza protestatarilor ieşiţi pe străzile oraşelor din România.
Aflaţi la peste 13.000 de kilometri depărtare de casă, românii din Australia au ales să fie solidari cu cei rămaşi acasă: „Când ilegalitatea devine lege, rezistenţa este obligatorie“, „Dragnea, şi cangurilor li se face rău de cât de tare pute bulshitt-ul tău“, „Ne pasă chiar dacă nu suntem acasă“, au transmis românii din Australia.
Românii au primit susţinere şi din Africa de Sud: „Nu vă place la închisoare? Hai în Africa la soare. Aţi fi buni hrană la lei“, a fost doar un mesaj scris pe pancartele acestora.
Un mesaj emoţionant a venit din partea unei fetiţe care locuieşte cu părinţii ei în oraşul francez Nantes: „Dragnea nu uita, România e a mea!“. La Stüttgart, câteva zeci de oameni au ieşit în stradă şi au transmis către guvernanţi un mesaj cât se poate de clar: „Sunteţi laşi, sunteţi corupţi, dar noi suntem tot mai mulţi. Ne-am săturat!“. De asemenea, românii din Toronto au spus că sunt cu ochii pe guvernanţi, chiar dacă sunt departe de casă.
Cu toţii au protestat paşnic, s-au simţit mai patrioţi şi mai uniţi ca niciodată şi au spus că vor lupta în continuare până ce corupţia va dispărea din ţară, pentru un viitor în care nimeni să nu mai fie nevoit să plece din ţară. Şi ei, ca şi protestatarii din ţară, au cerut demisia cabinetului Grindeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS