12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAfganistan: 19 morţi într-un atentat comis la Curtea Supremă

Afganistan: 19 morţi într-un atentat comis la Curtea Supremă

Cel puțin 19 persoane și-au pierdut viața și 41 au fost rănite într-un atentat sinucigaș produs marți la Kabul și care a vizat angajați ai Curții Supreme afgane, transmite AFP, citând un bilanț provizoriu comunicat de Ministerul Sănătății.

Potrivit Agerpres, atacatorul kamikaze a declanșat încărcătura explozivă în parcarea Curții Supreme, la ora la care angajații părăseau birourile, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Najibullah Danish. Majoritatea victimelor sunt angajați ai Curții, a indicat Waheed Majroh, purtător de cuvânt al Ministerul Sănătății.

Atentatul a avut loc cu puțin timp înaintea orei locale 16.00 (13.30 GMT). Sediul Curții Supreme se află situat nu departe de ambasada americană la Kabul. În urma atentatului, căile de acces în clădire au fost blocate de forțele de poliție, iar la fața locului au sosit un număr mare de ambulanțe și de mașini de pompieri.

Precedentul atentat de amploare comis la Kabul s-a produs pe 10 ianuarie. El a vizat o anexă a clădirii parlamentului, tot la ora de plecare a funcționarilor, și s-a soldat cu 38 de morți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS