16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu: Bugetul pe 2017 este unul riscant, bazat pe o creștere imprudent luată în calcul

Băsescu: Bugetul pe 2017 este unul riscant, bazat pe o creștere imprudent luată în calcul

Președintele PMP, senatorul Traian Băsescu, a declarat luni că bugetul de stat pentru acest an este unul „riscant”, bazat pe o creștere „imprudent” luată în calcul, informează Agerpres.

„Aș caracteriza acest buget ca fiind un buget imprudent, riscant, pentru că pleacă de la premise ideale sau idealiste. Și vă spune un om care a mai văzut acest film în 2009, când Comisia Națională de Prognoză dăduse pentru 2009 o creștere de 5,6% și a fost o creștere negativă de 7,1%. De aceea, nu pot să nu vă spun că am senzația privind la legile care au guvernat întocmirea acestui buget că avem două trenuri care merg pe aceeași linie din direcții opuse, fiecare cu 100 km/h, iar în regulatorul de circulație avem un om de la mișcare care e beat. ‘Mișcăristul’ este beat, de ce dă drumul celor două trenuri în condițiile în care unul mărește cheltuielile și celălalt tren scade veniturile?”, a afirmat Băsescu, la dezbaterea în plenul reunit al Parlamentului.

El a criticat datele macroeconomice menționate în sinteza bugetului pe 2017. Totodată, în opinia liderul PMP, acest buget „sacrifică investițiile private”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS