14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCCR: Sesizarea Avocatului Poporului, înregistrată; 7 februarie - termen pentru transmiterea punctelor de vedere

CCR: Sesizarea Avocatului Poporului, înregistrată; 7 februarie – termen pentru transmiterea punctelor de vedere

Curtea Constituțională a României (CCR) a înregistrat, vineri, sesizarea Avocatului Poporului privind excepția de neconstituționalitate a OUG de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală, urmând ca până pe 7 februarie părțile implicate să transmită punctele de vedre, au precizat pentru Agerpres reprezentanți ai CCR.

Termenul de discutare a sesizării se va stabili după transmiterea punctelor de vedere.

Potrivit Legii nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, procedura prevede că președintele CCR desemnează judecătorul-raportor și va comunica încheierea prin care a fost sesizată președinților celor două Camere ale Parlamentului și Guvernului, indicându-le data până la care pot să trimită punctul lor de vedere.

CCR a stabilit aceleași termene de transmitere de a punctelor de vedere ale părților și în cazul cererilor înaintate de președintele Klaus Iohannis și de președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, de soluționare a conflictelor juridice de natură constituțională între puterile statului.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anunțat că a decis să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la OUG 13/2017 referitoare la modificarea Codurilor penale.

„Am decis să ridic excepția de neconstituționalitate a OUG 13/2017”, a declarat Ciorbea vineri.

El a menționat că a criticat în ansamblu această OUG.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS