8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSRI: Datele obţinute exclusiv despre galeriile cluburilor sportive au fost transmise IGPR, Jandarmeriei şi Serviciului de Pază şi Protecţie

SRI: Datele obţinute exclusiv despre galeriile cluburilor sportive au fost transmise IGPR, Jandarmeriei şi Serviciului de Pază şi Protecţie

Datele obţinute exclusiv cu privire la prezenţa unor membri ai galeriilor cluburilor sportive la protestul din centrul Capitalei au fost transmise operativ instituţiilor legal abilitate, respectiv Inspectoratul General al Poliţiei Române, Jandarmeria Română, Serviciul de Pază şi Protecţie, transmite SRI, potrivit Mediafax. „Serviciul Român de Informaţii a acţionat potrivit competenţelor legale, datele şi informaţiile obţinute exclusiv cu privire la prezenţa unor membri ai galeriilor cluburilor sportive la acţiunile publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ instituţiilor legal abilitate (Inspectoratul General al Poliţiei Române, Jandarmeria Română, Serviciul de Pază şi Protecţie)”, a transmis Serviciul Romând de Informaţii, într-un nou comunicat de presă, postat pe site-ul instituţiei.

Instituţia a reiterat informaţia potrivit căreia are competenţe pentru obţinerea de date necesare prevenirii şi contracarării activităţilor extremiste. „Pe această zonă, SRI nu a avut surprize operaţionale. SRI nu are competenţe în ceea ce priveşte manifestările grupărilor ultras, însă, dacă se obţin date de interes pentru instituţiile cu atribuţii pe ordine publică, acestea sunt furnizate cu celeritate”, potrivit sursei citate.
Miercuri seară, minstrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, declarase, într-o intervenţie la România TV, că nu a primit informări de la servicii că la miting vor exista provocări.

„Nu am primit o astfel de informare, dar ne-am luat toate măsurile”, a declarat Carmen Dan.

SRI o contrazice astfel pe şefa MAI şi spune că a existat un schimb de informaţii în legătură cu cei care au provocat violenţe în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Potrivit SRI, informaţiile operative au fost transmise secretarului de stat în MAI, Viorel Ştefu, şi şefului IGPR, Bogdan Despescu, precum şi la nivelul Jandarmeriei şi SPP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS