14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou protest împotriva amnistiei şi gratierii, anunţat duminică în Bucureşti

Un nou protest împotriva amnistiei şi gratierii, anunţat duminică în Bucureşti

Un nou protest împotriva amnistiei şi graţierii va avea loc în Bucureşti duminică, începând cu ora 17:00. Ca şi la precedentele mitinguri, protestatarii sunt aşteptaţi se adune în Piaţa Universităţii, de unde se va pleca, cel mai probabil, în marş spre Guvern. De asemenea, organizatorii anunţă „miercuri ieşim în stradă în cazul în care anunţul ministrului este unul care nu ţine cont de ce au cerut stradă şi multe alte organizaţii şi instituţii„.

Reamintim Hotnews.ro a anunţat, marţi, în premieră, modificările la Codul Penal şi la Codul de Procedura Penală, care vizează dezincriminarea mascată a abuzului şi neglijenţei în serviciu, a conflictului de interese şi desfiinţarea de facto a instituţiei denunţătorului, se vor face prin Ordonanţă de urgenţă, care va fi cel mai probabil adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri.

Mesajul organizatorilor protestului:

„Punctele pe care am stabilit nu le negociem rămân de nenegociat indiferent de ce cale vor alege miercuri.
50.000 de oameni din Bucureşti au spus clar nu doresc amnistia şi graţierea.Ieri am dat un semnal de alarmă pentru CNA, ne-am vizitat avocatul şi i-am cerut demisia.
Nu vrem demisia Guvernului, vrem îşi respecte promisiunile pentru care a fost ales. Nu propună legi aberante care sunt în avantajul unor persoane. Dacă alege totuşi treacă acesta lege … atunci o obţinem paşnic inclusiv demisia acestui guvern.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS