12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStudentul Alexandre Bissonnette, acuzat de atacul armat asupra moscheei din Quebec

Studentul Alexandre Bissonnette, acuzat de atacul armat asupra moscheei din Quebec

Alexandre Bissonnette, de 27 de ani, student canadian, este acuzat de atacul armat asupra moscheei din Quebec, potrivit heavy.com. Tânărul a fost arestat în maşină, după ce a oprit pe un pod care ducea din Quebec în Ile d’Orleans. Acesta a sunat la Poliţie pentru a se preda, spunând că vrea să colaboreze cu autorităţile. Alexandre are şase acuzări de crimă cu premeditare şi cinci de tentativă de crimă, potrivit Toronto Star.
Suspectul studia ştiinţe politice şi antropologie la Universitatea Laval, al cărei campus este situat la aproximativ trei kilometri de Centru pentru Cultură Islamică din Quebec.
Bissonnette era cunoscut pentru poziţiile sale de extremă-dreapta. O organizație locală ce susține refugiații, Bienvenu aux réfugiés, l-a descris drept o persoană care posta în mediul online comentarii prin care denigra refugiații și își exprima suportul pentru Marine Le Pen, șefa formațiunii Frontul Național.
Autorităţile canadiene l-au pus sub inculpare pentru uciderea din culpă a şase persoane în urma atacului armat. De asemenea, pe numele lui au fost formulate alte cinci acuzații de tentativă de omor.
Iniţial, autorităţile canadiene au arestat un bărbat de origine marocană, identificat drept Mohamed Khadir. Însă, în acest moment al anchetei, Khadir este considerat martor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS