11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiviu Dragnea, în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Liviu Dragnea, în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Liderul PSD, Liviu Dragnea, ar trebui să se prezinte astăzi în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu și la fals intelectual, fapte pe care le-ar fi comis în perioada în care era președinte al Consiliului Județean Teleorman. În acest dosar, au mai fost trimise în judecată fosta sa soție, Bombonica Prodana și alte 7 persoane.
Potrivit procurorilor DNA, între 2006 și 2013, pe vremea când era președintele consiliului județean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi determinat-o pe șefa Direcției județene de Asistență Socială și Protecția Copilului, Floarea Alesu să își încalce atribuțiile de serviciu și să mențină în funcția de angajate ale Direcției două persoane: Adriana Botorogeanu și Niculina Stoica, aceasta din urmă, fostă dansatoare în ansamblul folcloric Burnasul.
Cele două femei ar fi încasat, în total peste 100 de mii de lei, deși nu veneau niciodată la serviciu: lucrau de fapt pentru organizația PSD Teleorman, condusă  de Liviu Dragnea.

Acest lucru a fost posibil cu complicitatea mai multor funcționari și șefi din cadrul Direcției de Asistență Socială Teleorman. Între ei, și Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, care le avea în subordine pe cele două angajate.
Bombonica Prodana nu a luat nicio măsură de sancționare a celor două persoane, având în vedere că nu veneau la lucru. Ba mai mult, unii funcționari semnau, în fals condica de prezență, în locul celor două angajate absente.
Cu excepția lui Liviu Dragnea și a fostei lui soții, care nu au dat declarații în fața procurorilor, toți ceilalți inculpați au recunoscut acuzațiile care li se aduc.
Liviu Dragnea mai are o condamnare, de 2 ani cu suspendare, în dosarul Referendumul, în care a fost găsit vinovat pentru fraudă la vot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS