17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: CSAT a avizat pozitiv bugetele pe securitate naţională

Iohannis: CSAT a avizat pozitiv bugetele pe securitate naţională

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că CSAT a dat aviz favorabil proiectului de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale, chiar dacă – în afară bugetelor pentru Ministerul Apărării şi Ministerul de Interne- toate celelalte bugete pentru instituţii din domeniu au scăzut cu circa 10%. Potrivit HotNews.ro, Iohannis a anunţat că bugetul alocat pentru Ministerul Apărării e de 2%, aşa cum şi-a asumat România în NATO.

Iată declaraţiile lui Klaus Iohannis:

„Am avut pe agenda un singur punct – avizarea bugetelor. E important de stiut ca acest aviz e obligatoriu si, ca atare, discutia a fost una aplicată si cu concluzii destul de clare.
Guvernul a pregatit un proiect de buget pe care vrea sa-l trimita in parlament, pentru asta e nevoie de avizul CSAT. Acest buget mi se pare problematic: o cresterea foarte mare a cheltuielilor. Dupa parerea mea, acest buget e prea optimist, supraevaluat, fara sa existe o explicatie pertinenta pentru aceasta crestere de 15%. Chiar daca consideram ca economia va creste, o crestere atat de mare e greu de realizat. In acest context, e cu atat mai greu de realizat de ce bugetele in domeniul securitatii nationale, in unele zone au fost scazute.
Proiectul prevede o alocare de 2% pentru MApN, ceea ce corespunde cu angajamentele in vigoare. Acest buget trebuie si executat cu folos pentru Romania. E extrem de important ca acesti bani sa fie folositi pentru programe de dotare pe termen lung, care duc la modernizare.
Bugetul pentru Ministerul de Interne e intr-o zona foarte apropiata cu anul trecut, toate celelalte bugete sunt scazute cu circa 10% fata de alocarea de anul trecut. Am analizat toate aceste bugete si in final CSAT a avizat favorabil bugetele pe securitate nationala
Guvernul s-a angajat ca la rectificarea bugetara sa vina in completarea acestor sume, acolo unde apar probleme, in special la salarizare
Cu aceasta remarca a fost avizat bugetul”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS