16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis a convocat CSAT pentru marţi pentru avizarea proiectului de buget

Iohannis a convocat CSAT pentru marţi pentru avizarea proiectului de buget

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat o şedinţa CSAT pentru marţi, 31 de ianuarie, pentru analizarea proiectului de buget propus de Guvern, potrivit HotNews.ro. Administraţia Prezidenţială informează că „proiectul de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale, transmis de către Guvern, a fost primit în această după-amiază la Secretariatul CSAT”.
Reamintim ca, potrivit Legii de organizare a CSAT (415/2002), e obligatoriu avizul CSAT pentru bugetele institutiilor din domeniul securitatii.

Guvernul Grindeanu a adoptat astazi proiectul de buget pentru 2017, dar e necesar avizul CSAT. Presedintele Iohannis a amenintat cu un veto in CSAT daca institutiile din domniul securitatii nationale vor avea bugetele scazute. El a criticat, intr-o scrisoare adresata premierului Grindeanu, scaderea bugetelor alocate institutiilor din domeniul securitatii nationale. Iohannis a folosesit cuvinte dure in scrisoarea adresata premierului Grindeanu, calificand scaderea bugetelor drept „un gest iresponsabil si o grava eroare. Nu ne putem juca niciodata cu siguranta cetatenilor”. Scrisoarea a survenit anuntarii de catre guvern a unui buget scazut pentru Ministerul Apararii si SRI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS