16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSprijin pentru DNA de la Ambasada Canadei

Sprijin pentru DNA de la Ambasada Canadei

Kevin Hamilton, Ambasadorul Canadei în România, a discutat joi cu Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, despre „rolul esenţial al DNA în promovarea statului de drept în România” şi despre posibilităţile de a sprijină lupta anti-corupţie, potrivit unui comunicat al Ambasadei. Potrivit HotNews.ro, ambasadorul Hamilton a făcut referire la campaniile anti-DNA, spunând că „sunt încurajat de progresul înregistrat de DNA, în ciuda circumstanţelor dificile cu care se confruntă şi a unei rezistente active din partea unora”.

Canada este ultima ţară ai cărei diplomaţi iau atitudine în favoarea DNA în contextul tensionat din ultima perioada, marcat de încercarea guvernului PSD-ALDE de a promova două ordonanţe de urgenţă care ar îngreuna lupta anti-corupţie.

„În orice societate democratică, cetăţenii se bazează pe existenţa unor instituţii de încredere care protejează statul de drept şi care lucrează pentru a se asigura că persoanele publice care se angajează în practici corupte sunt trase la răspundere. În acest sens, DNA are un rol esenţial pentru România”, a spus ambasadorul Kevin Hamilton, potrivit comunicatului citat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS