11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnchetatorii şi specialiştii INSEMEX au inspectat zona clubului Bamboo

Anchetatorii şi specialiştii INSEMEX au inspectat zona clubului Bamboo

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București și reprezentanți ai Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei au inspectat zona clubului Bamboo, potrivit stiriletvr.ro. Anchetatorii și-au propus să intre în spaţiul anexelor. Joi dimineaţă au ajuns acolo şi specialiştii de la Institutul naţional de cercetare – dezvoltare pentru securitate minieră şi protecţie antiexplozivă. Ei au făcut doar o evaluare a perimetrului pentru că zona nu este sigură.

 Reprezentanţii INSEMEX au indicat joi dimineaţă că au fost solicitaţi de Poliţia Capitalei. O cercetare efectivă nu s-a putut face însă. Specialiştii au făcut doar o evaluare a perimetrului.În momentul în care se va putea face accesul, reprezentanţii INSEMEX vor fi  invitaţi să facă parte din echipa care va ancheta cazul.

George Găman, expert INSEMEX, a precizat că o reconstituire la scară reală nu se va putea face, iar ancheta ar putea dura luni de zile.

Proprietarul clubului Bamboo, Joshua Castellano, a declarat luni că focul ar fi pornit dintr-un spațiu care în mod normal este închis.

Administratorul şi patronul clubului Bamboo erau în local în noaptea dezastrului. Spun că s-au speriat, dar au încercat să stingă focul. Potrivit administratorului, evacuarea a fost făcută în 15 minute. El a explicat că exista o programare la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru obţinerea autorizaţiei.

Clubul Bamboo a ars în totalitate în noaptea de vineri spre sâmbătă. Incendiul a fost declarat stins luni, la ora 12.30. Clădirea este prăbușită în cea mai mare parte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS