7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCameră: Ordonanțele privind achiziționarea "Cumințeniei Pământului", respinse de comisie

Cameră: Ordonanțele privind achiziționarea „Cumințeniei Pământului”, respinse de comisie

Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților a respins miercuri ordonanțele referitoare la achiziția sculpturii „Cumințenia Pământului”, informează Agerpres. Deputații au adoptat, însă, un amendament la Ordonanța 10/2016, care prevede că efectele juridice produse de aceasta, în perioada aplicării, se mențin, iar ca urmare cei care au făcut donații pentru achiziționarea operei își vor putea recupera banii.

„Aș vrea să fac un amendament pe care și-l asumă grupul PSD și, dacă doresc și alți colegi, lista rămâne deschisă, pe lângă respingerea OUG 10 să venim cu un articol II care să spună așa: efectele juridice produse în perioada de aplicare a OUG nr. 10/2016 cu completările aduse prin OUG nr. 19/2016, precum și cele produse de actele subsecvente emise în aplicarea acestora se mențin, pentru că toți oamenii aceia care au donat bani sau au încheiat contracte au fost de bună-credință și au beneficiat de niște efecte juridice la momentul acela. Ei au dreptul să primească banii înapoi și efectele juridice se mențin pentru că ei au făcut acest lucru cu bună-credință, pornind de la ideea că se vor strânge banii și lucrurile vor fi în regulă”, a spus președintele Comisiei de buget, deputatul PSD Leonardo Badea.

Amendamentul a fost adoptat de membrii comisiei.

Deputații din comisie au respins OUG 10/2016 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea asigurării resurselor financiare pentru achiziționarea unui bun aparținând patrimoniului cultural național mobil, clasat în categoria Tezaurul patrimoniului cultural național mobil — „Cumințenia Pământului”, precum și OUG 19/2016 pentru completarea acesteia. Proiectele de lege privind respingerea celor două ordonanțe urmează să fie supuse dezbaterii plenului Camerei Deputaților care este for decizional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS