16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn autotren a derapat pe DN1

Un autotren a derapat pe DN1

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că, la această oră, în judeţul Alba, pe DN1, la ieşirea din localitatea Oiejdea către municipiul Alba-Iulia, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, dirijat de poliţişti, din cauza unui autotren care a derapat.

În unele zone ale ţării, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă. Pe autostrada A3 Câmpia Turzii – Gilău, între kilometrii 0 şi 19, vizibilitatea scade sub 50 de metri, iar în rest sub 100 de metri (pe alocuri). Fenomenul este prezent şi pe unele tronsoane ale autostrăzii A1 Lugoj – Arad – Nădlac. În judeţul Vrancea, pe DN2(E85), vizibilitatea este cuprinsă între 50 şi 100 de metri. De altfel, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting referitoare la ceaţă şi depunere de chiciură pentru judeţele Timiş, Arad, Cluj, Alba, Harghita, Sibiu, Covasna, Braşov şi Mureş. Ceaţa mai este prezentă şi în judeţul Hunedoara.

Conducătorilor auto trebuie să ruleze cu viteză adaptată, să mărească distanţa în mers, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire (dacă este cazul, şi pe cele  de ceaţă).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS