14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis a ajuns la Strasbourg; va avea întâlniri cu secretarul general al Consiliului Europei și președinții Comisiei de la Veneția și CEDO

Iohannis a ajuns la Strasbourg; va avea întâlniri cu secretarul general al Consiliului Europei și președinții Comisiei de la Veneția și CEDO

Președintele Klaus Iohannis a ajuns marți la Strasbourg unde efectuează o vizită oficială de două zile. El este însoțit de soția sa, Carmen.

Din delegația care îl însoțește pe șeful statului în deplasarea externă fac parte consilierii prezidențiali Simina Tănăsescu, Andrei Muraru, Bogdan Aurescu, purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi. Șeful statului va avea marți convorbiri cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, alături de care va susține declarații de presă, cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, și cu președintele CEDO, Guido Raimondi. Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, în dialogul cu interlocutorii săi mesajul principal al președintelui Iohannis va reitera angajamentul și sprijinul ferm al României față de valorile și standardele Consiliului Europei, cu precădere cele privind democrația și statul de drept.

În aceeași zi, președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu angajații români care lucrează în structurile Consiliului Europei și cu reprezentanți ai comunității românești din Alsacia.

Șeful statului va participa și la ceremonia oficială dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, alături de președintele Republicii Cipru, Nicos Anastasiades, precum și de Secretarul General al organizației. Președintele Klaus Iohannis va inaugura, totodată, la sediul Consiliului Europei din Strasbourg, alături de cei doi înalți oficiali, expoziția de documente de arhivă și fotografii, dedicată victimelor Holocaustului, cu titlul „Educație și Memorie. Holocaustul în România”, organizată de președinția română în exercițiu a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului.

Miercuri, șeful statului va avea convorbiri cu președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Pedro Agramunt, va susține un discurs în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și va participa la un dejun de lucru oferit de Pedro Agramunt.

Sursa: AGERPRES

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS