16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pe următoarele trei luni

Prognoza meteo pe următoarele trei luni

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o estimare a valorilor termice şi a nivelurilor de precipitaţii în intrevalul februarie – aprilie. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

În februarie, temperatura medie lunară va avea valori apropiate de normalul climatologic în regiunile sudice, sud-estice şi local în cele vestice şi în general sub norma în restul
teritoriului.
Cantităţile totale de precipitaţii vor avea o tendinţă spre excedent în centrul şi local vestul ţării, iar în celelalte regiuni vor fi apropiate de normele climatologice.

În martie, temperaturile medii lunare vor fi apropiate de normă în cea mai mare parte a teritoriului, posibil mai scăzute, local, în nord, centru şi vest. Cantităţile totale de precipitaţii se vor putea situa peste normele climatologice în cea mai mare parte a ţării.

În aprilie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor putea situa, în general, în apropierea mediei climatologice. Cantităţile totale de precipitaţii vor putea fi excedentare, cu precădere în regiunile nordice şi centrale.

În Oltenia, temperaturile medii se vor situa în luna februarie între – 2 şi 2 grade, în martie vor fi între – 3 şi  7, iar aprilie între 8 şi 12 grade, iar nivelul precipitaţiilor va fi, în februarie, cuprins între 30 -55 l/m, în martie 32 – 59l/mp şi în aprilie de 45 – 75 l/mp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS