13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel puțin 18 persoane și-au pierdut viața în urma furtunilor puternice care au lovit sud-estul SUA

Cel puțin 18 persoane și-au pierdut viața în urma furtunilor puternice care au lovit sud-estul SUA

 


Furtunile care au avut loc în weekend în sud-estul Statelor Unite au ucis 18 persoane, au distrus locuinţe şi reţele de energie electrică,  în statele Georgia și Mississippi, potrivit  bilanțului autorităților americane, informează usatoday.com.
Catherine Howden, purtător de cuvânt al Agenţiei de Securitate internă și a Serviciilor de Urgență (GEMA) din Georgia, a spus cel puțin paisprezece oameni au murit în noaptea de sâmbătă spre duminică în Georgia (sud-est), zonă lovită de o furtună violentă, a precizat într-un comunicat Agenția de securitate internă și a serviciilor de urgență ale statului (GEMA). Cinci persoane sunt încă date dispărute potrivit primarului din Adel, Buddy Duke.
Guvernatorul Georgiei, Nathan Deal, a declarat stare de urgență în șapte districte din acest stat, conform GEMA.
Cel puțin 20 de tornade se crede că au măturat în weekend sud-estul SUA, mai arată DPA.
Președintele american Donald Trump a declarat că regiunea a fost puternic lovită de furtuni „distructive”. El și-a exprimat „sincere condoleanțe pentru viețile luate” și a precizat că a ținut legătura cu guvernatorii statelor afectate.
Autoritățile au emis duminică avertismente cu privire la formarea unei alte serii de tornade periculoase, cu rafale puternice de vânt și ploi torențiale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS