11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbat suspectat că pregătea un atentat, arestat în Germania

Bărbat suspectat că pregătea un atentat, arestat în Germania

Un bărbat suspectat că plănuise un atentat și de legături cu un presupus islamist radical reţinut vineri, în Austria, a fost arestat de poliţia germană, potrivit AFP. Tânărul de 21 de ani a fost plasat în detenție preventivă, în orașul Neuss, în apropiere de Koln, fiind acuzat de crimă gravă împotriva statului’, potrivit unui purtător de cuvânt al poliței landului Rhenania de Nord-Westphalia.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne austriac, Karl-Heinz Gundback, a confirmat că această arestare ‘avea legătură’ cu cea a unui tânăr de 17 ani – și nu de 18, cum indicase anterior – vineri seara, la Viena, iar ancheta continuă.

Autoritățile germane și cele austriece nu au dorit să facă alte comentarii, dar canale media din cele două țări au relatat că ambii bărbați făcuseră experiențe pentru a fabrica explozibile în apartamentul din Neuss.

Germania se află în alertă maximă după ce un tunisian solicitant de azil, Anis Amri, își lansase camionul asupra mulțimii care petrecea într-un târg de Crăciun la Berlin, ucigând 12 persoane și rănind alte câteva zeci. Atentatul a fost revendicat de Statul Islamic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS